Climatizare auto – ce este?

Climatizarea auto este un tip de sistem care ajută la răcirea și circulația aerului dintr-un vehicul. Este de obicei alcătuit dintr-un compresor, condensator, evaporator și supapă de expansiune. Scopul principal al unui aparat de aer condiționat este de a elimina căldura din interiorul mașinii. Acest lucru se poate face fie prin preluarea aerului exterior și răcirea acestuia, fie prin reciclarea aerului deja răcit din interiorul mașinii.

Există multe beneficii de a avea un aparat de aer condiționat pentru mașină funcțional. Pe vreme caldă, poate face interiorul mașinii mult mai confortabil de condus. În plus, poate ajuta la reducerea aburirii geamurilor și la menținerea parbrizului curat. Pe vreme rece, poate ajuta la eliminarea umezelii din aer, ceea ce poate împiedica aburirea ferestrelor.

clima auto cluj

clima auto cluj

Cum functioneaza climatizarea auto

Vara, unul dintre ultimele lucruri pe care le doriți este ca aparatul de aer condiționat al mașinii să nu mai funcționeze. Te bazezi pe ea pentru a te menține rece pe drumuri lungi și navetă fierbinte. Deci, cum funcționează aerul condiționat al mașinii?

Aerul condiționat al mașinii dumneavoastră are trei părți principale: compresorul, condensatorul și evaporatorul. Compresorul pompează agentul frigorific prin sistem. Condensatorul ajută la răcirea și lichefierea agentului frigorific. Evaporatorul absoarbe căldura din aerul din mașină.

Pentru a menține aparatul de aer condiționat al mașinii dumneavoastră să funcționeze corect, este important să îl întrețineți în mod regulat. Aceasta include verificarea scurgerilor, reumplerea cu agent frigorific și curățarea sistemului. Făcând acești pași, vă puteți asigura că aparatul de aer condiționat al mașinii vă va menține răcoros toată vara.

incarcare freon cluj

incarcare freon cluj, reparatii clima cluj, climatizare auto cluj

Beneficiile climatizariii auto

Aerul condiționat al mașinii este o modalitate excelentă de a vă păstra răcoarea în căldura verii și, de asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea economiei de combustibil. Iată câteva dintre beneficiile aerului condiționat auto:

1. Aerul condiționat al mașinii vă poate ajuta să vă păstrați răcoros în zilele caniculare.

2. Aerul condiționat auto poate ajuta, de asemenea, la filtrarea prafului și a polenului din aer, facilitând respirația celor cu alergii sau astm.

3. În plus, aerul condiționat al mașinii poate ajuta la reducerea zgomotului de pe drum, oferind o experiență de condus mai plăcută.

Reparatii clima auto

Când vremea afară este caldă și umedă, ultimul lucru pe care îl doriți este ca aparatul de aer condiționat al mașinii să nu mai funcționeze. Dar când se întâmplă, va trebui să-l reparați cât mai curând posibil. Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când căutați un atelier de reparații de aer condiționat auto cu renume.

În primul rând, asigurați-vă că magazinul este certificat pentru a face aceste reparatii. Nu toate magazinele sunt create la fel și este posibil ca unele să nu aibă pregătirea sau echipamentul necesar pentru a vă întreține în mod corespunzător mașina.

În al doilea rând, cereți recomandări de la prieteni sau membri ai familiei care au lucrat similar în trecut. Odată ce aveți câteva nume, sunați la fiecare magazin și întrebați despre tarifele, timpul de livrare și politica de garanție.

Încărcare Freon

1. Freonul este un gaz care este folosit în aparatele de aer condiționat pentru a menține aerul rece.

2. Când aparatul de aer condiționat nu funcționează corect, poate fi necesar să fie reîncărcat cu freon.

Importanta climatizarii auto

Pe măsură ce căldura verii începe să se intensifice, aerul condiționat din mașinile noastre devine din ce în ce mai esențială. Dar ceea ce mulți dintre noi nu realizează este că aparatul de aer condiționat al mașinii noastre are de fapt un scop mult mai mare decât să ne țină răcoriți.

Pentru detalii si oferta de pret:

S.C. TEHNOCLIMA SERVICE S.R.L.

E-mail : info@tehnoclimaservice.ro

Locatie Service : Loc. Luna de Sus, str.Florilor nr.99 G, Com. Floresti, Judet Cluj

Tel.: Service : +40731484158

+40731009587

+40744233535

Tel.: Vanzari : +40745128395

Program Service  : 08:30 – 17:30